Veškerá námi připravovaná vína pocházejí z domácí produkce rodinného Vinařství Bukovský z viničních tratí v katastrech obcí Kobylí na Moravě, Vrbice a Bořetice a Brumovice  - vinařská oblast Morava, podoblast velkopavlovická. Vína z našeho vinařství připravujeme s maximální snahou o respektování metod tradiční výroby vína a s důrazem na využití samoregulačních procesů během jeho přirozeného dozrávání.

 

Nabídka dostupného sortimentu vín se postupně obměňuje  :)

 

NABÍDKOVÝ LIST  Vinařství Bukovský s. r. o.

VÍNA 2015

v přípravě

VÍNA 2014

Ryzlink vlašský 2014  - suché víno

Suché charismatické víno květinového aroma osvěženého vůní bílého grepu. V chuti je svěžest podepřena příjemnou kyselinkou s medově ananasovým podtónem. Extraktivní víno vyzrálé do pozdně-sběrové cukernatosti připravené z klonově selektivních révových výběrů našeho vinařství.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať „Dvořanky“. Alk. 11,0 % obj., zbytkový cukr 0,4 g/l, kyseliny 7 g/l,  balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.

 

Chardonnay & Pinot blanc 2014 - suché víno

Cuvée odrůd Rulandské bílé a Chardonnay dozrálých do ideální pozdně-sběrové cukernatosti 22 °NM. Víno osloví svojí aromatikou exotického ovoce s tóny přezrálých hrušek. Chuti dominují tóny banánu, zralých broskví a ananasu ve spojení s medovým pozadím a citrusovou svěžestí podpořenou šťavnatou kyselinkou. Víno působí hladce a harmonicky a lze u něj očekávat výrazný všestranný nárůst při zrání na láhvi.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať „Dvořanky“. Alk. 12,2 % obj., zbytkový cukr 1,5 g/l, kyseliny 7,5 g/l, balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.

 

Ryzlink rýnský 2014 – suché víno (momentálně nedostupné)

Víno sytě zelenožluté svěží barvy s olivovým nádechem. Aromatický profil je typicky ryzlinkový s vůní čerstvých  meruněk, sladkého grepu a akátového medu. V chuti je plný, extraktivní s ročníkově charakteristickým obsahem kyselin s tóny sušené meruňky, hrozinek a kompotovaného ananasu, v dochuti se projevuje přetrvávající ovocitost a příjemná mineralita.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať „Dvořanky“. Alk. 12 % obj., zbytkový cukr 2,5 g/l, kyseliny 8,4 g/l, balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.

 

Aurelius 2014/2011 – suché víno

Víno z velmi vyzrálých hroznů charakterově blízké Ryzlinku rýnskému s vůní lesních jahod, angreštu a lípy. Plnou chuť podepřenou výraznější kyselinkou provází dochuť kompotovaného angreštu. Víno je vytvořeno spojením bobulového výběru 2011 a pozdně-sběrového Aurelia 2014.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať „Dvořanky“. Alk. 12,95 % obj. , zbytkový cukr 2,3 g/l, kyseliny 6,5 g/l, balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.

 

Děvín 2014 – suché víno

Suché víno s příjemným zbytkovým cukrem. Výrazná aromatika předjímá chuťovou sytost vína. Víno charakterizuje buket silně připomínající odrůdu přezrálého červeného grapefruitu. Plné tělo vína je hýčkáno příjemnou kořenitostí doplňující celkovou ušlechtilou kompozici tohoto jedinečného vína.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať „Dvořanky“. Alk. 12,64 % obj., zbytkový cukr 5,4 g/l, kyseliny 7,3 g/l, balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.

 

Chardonnay 2014 – polosuché víno

Polosuché víno z prvotřídních velmi zralých hroznů s výběrovou cukernatostí moštu   24 °NM. Kořenité víno charakterizuje nevtíravý podíl květinově broskvového buketu. Svěží kyselinku doplňuje výrazná dochuť připomínající banán a vyzrálé hrušky.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať „Dvořanky“. Alk. 13,22 % obj., zbytkový cukr 7,9 g/l, kyseliny 7,1 g/l, balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.

 

VÍNA 2013

Veltlínské zelené 2013 – suché víno

Svěží suché víno s jemně kořenitým aroma. Ve vůni připomíná medový meloun. V chuti se projevují typické mandlové tóny podepřené chutí zralých čerstvých hroznů. Celková plnost a dlouhá perzistence vína je dána jednak vyzrálostí hroznů do cukernatosti pozdního sběru a především jedinečným selektivně čistým vlastním révovým potenciálem.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať „Dvořanky“. Alk. 11,5 % obj., zbytkový cukr 3,0 g/l, kyseliny 7,0 g/l,  balení 0,75 l, obashuje oxid siřičitý.

 

Neuburské 2013 – suché víno

Harmonické, extraktivní víno s jemnými kyselinami. Příjemnou skořicovou chuť doplňují tóny medu a vyzrálého ovoce. Decentní muškátová až broskvová vůně vynikne při zrání v láhvi.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať „Dvořanky“. Alk. 12,5 % obj., zbytkový cukr 4,0 g/l, kyseliny 6,9 g/l,  balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.

 

Sylvánské zelené 2013 – suché víno

Víno s jemným travnatým buketem obohacen vůní vanilky a muškátového květu. V chuti jsou patrné ovocné pomerančové tóny pepřově zemitého, kořenitého charakteru.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať “Dvořanky”.  Alk. 12,4 % obj., cukernatost moštu 22 °NM, balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.

 

Ryzlink rýnský 2013 – suché víno

Víno je sytě zelenožluté svěží barvy s olivovým nádechem. Aromatický profil je typicky ryzlinkový s vůní čerstvých meruněk, sladkého grepu a akátového medu. V chuti je plný, extraktivní s vyváženým obsahem cukru a kyselin s tóny sušené meruňky, hrozinek a kompotovaného ananasu, v dochuti se projevuje přetrvávající ovocitost a příjemná  mineralita.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať “Dvořanky”. Alk.12,5 % obj., zbytkový cukr 4,5 g/l,   kyseliny  7,0 g/l, balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.

 

Chardonnay 2013 – suché víno

Suché víno z prvotřídních velmi zralých hroznů s vyšší „pozdně-sběrovou“ cukernatostí moštu 23 °NM. Přívětivě kořenité víno charakterizuje nevtíravý podíl květinově broskvového buketu. Svěží kyselinku doplňuje jemná dochuť připomínající banán a vyzrálé hrušky.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať “Dvořanky”.  Alk. 12,5 % obj., zbytkový cukr 6,0 g/l, kyseliny 7,0 g/l, balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.

 

Frankovka 2013 rosépolosuché víno

Polosuché víno pocházející z hroznů sklizených při vyšší výběrové cukernatosti. Lahodné harmonnické víno narůžovělé barvy s osvěžující kyselinou s lákavými podtóny třešní a malin.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať “Dvořanky”.  Alk. 13,0 % obj., zbytkový cukr 7,6 g/l, kyseliny 6,00 g/l, balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.

 

Frankovka 2013 – suché víno

Sudově vyzrálé suché víno rubínové barvy s intenzivní vůní ostružin, višní, švestek a skořice. Vyrovnanou chuť s tóny černého ovoce a grepové kůry dotváří příjemný podíl tříslovin a dochuť hořké čokolády. Víno nazrávalo 16 měsíců na akátovém sudu.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať “Dvořanky”.  Alk. 12,5 % obj., zbytkový cukr 2,0 g/l, kyseliny 5,7 g/l, balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.

 

Zweigeltrebe 2013 – suché víno

Víno granátově červené barvy s intenzivní vůní lesního ovoce. Chuť je ovocně-kořenitá s tóny višňového kompotu s nádechem fialek. Dlouhou dochuť doprovází přívětivá tříslovina a lehká taninová dřevitost.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať “Dvořanky”.  Alk. 13,0 % obj., zbytkový cukr 2,5 g/l, kyseliny 5,0 g/l, balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.

 

Cabernet Nitra / Váh 2013 – suché víno

Suché cabernetově živelné víno. V chuti i v vůni se příjemně pojí chuť zralých ostružin a černého rybízu s  příjemným “dozvukem”. Proti jiným ročníkům  odrůdové zvyklosti se jedná o přírodou dané lehčí provedení s ovocitějšími tóny.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať “Dvořanky”.  Alk. 13,5 % obj., zbytkový cukr 3,0 g/l, kyseliny 5,5 g/l, balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.


André 2013 – suché víno

Víno tmavě granátové barvy odrůdově kořenité ovocné vůně s tóny sušeného ovoce. Plná ovocná chuť připomínající sušené švestky je doplněna výraznou tříslovinou a hořkočokoládovou dochutí. Víno nazrávalo 16 měsíců na akátovém sudu.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať “Dvořanky”.  Alk. 12,5 % obj., zbytkový cukr 6,0 g/l, kyseliny 6,5 g/l, balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.

 

VÍNA 2012

Neuburské 2012 – suché víno

Harmonické, extraktivní víno s jemnými kyselinami. Příjemnou skořicovou chuť doplňují tóny medu a vyzrálého ovoce. Decentní muškátová až broskvová vůně vynikne při dlouhodobějším zrání vína v láhvi.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať “Dvořanky”.  Alk. 12,4 % obj., cukernatost moštu 22,5 °NM, balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.

 

Dunaj 2012 - suché víno

Suché víno z panenské sklizně. Víno výrazně tmavorubínové barvy se zemitými podtóny arónie a ostružin. Nezaměnitelný tříselný charakter vína je podepřen  36 měsíčním ležením v dubovém sudu. Víno je velmi extraktivní a vhodné pro víceleté zrání na lahvi.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať “Dvořanky”.  Alk. 13 % obj., zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 5 g/l, balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.

 

VÍNA 2011

Svatovavřinecké 2011 – suché víno

Hrozny sklizeny v kvalitě pozdního sběru. Suché víno archivované po ročním vyzráváním v kvalitním sudu. Ovocný buket připomíná švestky či zralé višně. Celkový chuťový výraz dotváří jemná tříslovina provázena dochutí suchých švestek.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať “Dvořanky”.  Alk. 12,5 % obj., zbytkový cukr 2 g/l, kyseliny 6,0 g/l, balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.

 

VÍNA 2010 a starší

Cuvée 2010 – suché víno

Suché víno připravené ze specifické selekce kvalitně vyzrálých odrůd Rulandské bílé, Ryzlink vlašský a Sylvánské zelené. Vůně zralých kdoulí, parafínu a limetky předjímá výraznou mineralitu tohoto vína, provázenou lehkou dřevitostí doplněnou pikantní kyselinkou typickou pro uvedený ročník. Odrůdový potenciál a zpracování tohoto  cuvée nasvědčuje, že se jedná o výjimečné suché víno s vysokým potenciálem zrání v láhvi.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať “Dvořanky”.  Alk. 12,0 % obj., zbytkový cukr 4,6 g/l, kyseliny 6,2 g/l, balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.

 

Ryzlink rýnský 2010 – suché víno

Suché víno s dominantním aroma lipového květu, medu, limetky či sladkého grepu. Ovocná  dochuť je podpořena podílem ušlechtilé kyseliny vinné díky níž víno neztrácí svůj  svěží charakter i po dlouhodobém zrání.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať “Hrabinky”.  Alk. 12,5 % obj., zbytkový cukr 2,0 g/l, kyseliny 6,5 g/l, balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.


Neuburské 2009 – suché víno

Harmonické, extraktivní víno s jemnými kyselinami. Příjemnou skořicovou chuť doplňují tóny medu a vyzrálého ovoce. Decentní muškátová až broskvová vůně vynikne při zrání vína v láhvi.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať “Dvořanky”.  Alk. 12,0 % obj., cukernatost moštu 22 °NM, balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.


Frankovka 2009 – suché víno

Vyzrálé víno rubínové barvy s intenzivní vůní ostružin, višní, švestek a skořice. Vyrovnanou chuť černého ovoce dotváří příjemný podíl tříslovin a dochuť hořké čokolády.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať “Zámlynský”.  Alk. 12,5 % obj., balení 0,75 l, obsahuje oxid siřičitý.

 

Aurelius  2009 – bobulky z Kobylí – sladké víno

Sladké víno z velmi vyzrálých hroznů charakterově blízké Ryzlinku rýnskému. Ovocný buket provází medové tóny angreštu a lípy. Plná vyzrálá chuť, podepřená příjemnou kyselinkou je následována dochutí kompotovaného angreštu a máslových hrušek.

Vinařská oblast MORAVA, podoblast velkopavlovická, obec Kobylí, viniční trať “Dvořanky”. Alk. 12,0%, obj., balení 0,375 l, obsahuje oxid siřičitý.